Wednesday, September 28, 2011

TaRget DiRI SeJak DaPat PosTing KelataN

Memang susah giler la nk terima ble cl kkm pn yang memberitahu tu kata ak dpt posting kelantan...ingatkn die melawak...dpt2 xngis lg la tp ble makin hari nak dekat lapor diri tu meleleh gak la sbb target dapat kl gak...
Then rehda la g gak kelatan utk melapor diri sbgi pegawai farmasi....
Ya Allah, perjalanan tu hanye Allah je tahu sbb dpt posting time puasa kena campak lak pergi pn lebih kepada terpaksa..so banyak gak la dugaan...ingat smua benda leh selesai 1hari tp still take 2 ari gak sbb sampai kat sini JKN kelatan xkeluar surat gak...Dpat posting Hospital Jeli...sbgi org luar yg xthu ape2 terima je la sbb dpt tempat yang sama dengan Najlaa Kwan masa Prp nasib baek gak la ada seorg (actually najlaa dpt kk ayer lanas tp die tukar sbb ingt intan xnak dtg)....so ktorg g la Hosp Jeli...Bile Sampai baru la thu mcm mane keadaaan die...patut la org bahagian farmasi 2 beria ckp ok...ok ada makna..tp kat sini ok cuma bg org2 yg suker meronggeng nd xduduk umah mcm ak, najlaa nd intan mati kutu gak la dpt jeli ni...bandar yg aman tenang ape ye perkataan sesuai.......dpt cari xpe la

bercakap pasal target:

target pertama sblm dtg...nak appeal tp xwt sbb ramai nasihat surug g dulu so g la
bila dh sampai...target: akan apply transfer after 6months...xsabarnye nk tunggu bulan 2 2012 nk mintak tukar cepat2...(tp harapan tinggi dr peluang...awal2 lg datin dh gthu xpayah tukar cepat)...ape2 pn usaha...
Target umum: nak pastikan org kat sini (farmasi) ckp luar...ak pelik betul la org kat sini ble diorg dengar org ckp luar diorg ketawa...masalahnye ak ckp bahasa melayu bukan bahasa aliean dh 2-3 kli dh ak cl org diorg angkat diorg gelak...tp ari ni bagus la ak dpt cl En 'M' and Dr 'I' 2 2 ckp luar xde la pulak nk mengelakkan ak...

k la dh penat tiap dh...lain kli update lagi...